3 vmbo basis/kader en gtl | CKV | 6 februari 2018 Hoofdvaartcollege
EXPOSITIE: HOE WIL JIJ WONEN OP 16M2?

De leerlingen van het Hoofdvaart College hebben voor het vak CKV dit schooljaar opnieuw de rol van ontwerper op zich genomen.
Als ontwerper hebben zij gewerkt aan de vraag: Ontwerp een mobile/tiny home voor jezelf? Hoe zou jij willen wonen in een ruimte van 16m2.
Wat heb je echt nodig? Wat zou je willen delen? Hoe wil jij de ruimte gebruiken? Wat vind jij belangrijk in een woonruimte? Dit jaar hebben de leerlingen extra onderzoek gedaan naar het koppelen van tiny houses (ruimtes delen) en tiny house-buurtjes (groepjes van ongeveer 6 tiny houses).
Bij de opstart van het project kregen de leerlingen gastlessen van ruimtelijk ontwerpers en architecten over schaal en ruimte. Tijdens deze gastles zetten de leerlingen onder andere 1:1 verschillende ruimtes van 16m2 uit met tape. Daarna onderzochten en ontwierpen zij hun ideale woonruimte
van 16m2.
Wereldwijd zijn er talloze voorbeelden van Tiny Houses (kleine huizen). Variërend van een kamer in een woontoren midden in de stad tot een opvang voor vluchtelingen. Maar ook een mobile home (verplaatsbaar huis) midden in de natuur zijn voorbeelden van dergelijke woningen.
De expositie wordt op 6 februari om 16.00 uur geopend in de Etalage (bij de gele containers) van het Cultuurgebouw. Ieder die belangstelling heeft voor de resultaten van dit project is van harte welkom. Het werk is hier tot en met 19 februari te zien. Naast de Tiny Houses zijn ook de culturele zelfportretten van de leerlingen te bewonderen, die de leerlingen eerder dit jaar maakten.

Wij hopen u te ontmoeten op dinsdag 6 februari!
DATUM: DINSDAG 6 FEBRUARI
LOCATIE: ETALAGE CULTUURGEBOUW, RAADHUISPLEIN 9
HOOFDDORP
TIJD: 16.00 – 17.00 UUR (INLOOP: 15.45 UUR)

Pin It on Pinterest

Share This