Internationale schakelklas

De docenten van de internationale schakelklas bereiden je voor op het volgen van onderwijs in Nederland.

Dat begint natuurlijk met het leren van de Nederlandse taal. Ook krijg je andere vakken en werk je aan vaardigheden die je voor je verdere studie nodig hebt. En om Nederland en de wereld om je heen te begrijpen.

ISK op het Hoofdvaart College

De Internationale Schakelklas is voor leerlingen tussen de 12 en 18 jaar die geen of weinig Nederlands spreken en die zich voorbereiden op een toekomst waarin het gebruik van de Nederlandse taal een belangrijke rol speelt. De ISK geeft volledig dagonderwijs. De voornaamste taak is het doorschakelen van de anderstalige leerlingen naar het Nederlandstalige onderwijs.

Bij ISK willen we je Nederlands leren, zodat je naar school kan in Nederland, maar natuurlijk ook om vriendschappen te maken, TV te kijken of een bijbaantje kan vinden.

De ISK werkt volgens de leerroutes van de LOWAN. Dit betekent dat leerlingen ingedeeld worden in groepen. In welke groep je terecht komt, hangt af van je niveau in het Nederlands, maar ook je studie- en werkhouding speelt hierin een rol.

veelgestelde vragen

ISK 1

Dit is de instroomgroep.
Iedere nieuwe leerling start in deze groep en zal hier de basis van de Nederlandse taal aangeleerd krijgen. De nadruk in deze klas ligt op het lezen en schrijven. Naast Nederlands krijgen de leerlingen in ISK 1 gymles en Engels.

ISK 2 en ISK 3

ISK 2 & ISK 3
Dit zijn doorstroom- en uitstroomgroepen. De leerlingen zullen in deze groepen verdere ondersteuning krijgen bij het Nederlands. Naast Nederlands krijgen de leerlingen ook gymles en Engels. De leerlingen in deze groepen worden zoveel mogelijk voorbereid op het reguliere onderwijs.

Aanmelden

Je kan je in principe het hele jaar door aanmelden. We hebben soms een wachtlijst. Hiervan houden we je op de hoogte. Als eerste vul je online een aanmeldformulier in (je kan het aanmeldformulier ook handmatig invullen) en deze mail je naar info@hoofdvaartcollege.nl. Je wordt daarna uitgenodigd door een ISK collega voor een intake gesprek. Zorg dat er bij het intake gesprek iemand aanwezig is die de Nederlandse taal voldoende beheerst. Ook moet je een aantal zaken meenemen

Wilt u de volgende documenten meenemen:

  • Kopie paspoort van u en de leerling.
  • Uitreksel van het bevolkingsregister van de leerling (op te halen bij de gemeente).
  • Een bewijs van aankomstdatum in Nederland (stempel in het paspoort of bij de gemeente ophalen bij het uittreksel van het bevolkingsregister).
  • Diploma’s behaald in het thuisland.
  • Documenten van een eerdere school in Nederland.

Je kan je aanmelden bij de ISK als:

  • Je de Nederlandse taal niet of onvoldoende beheerst om naar een Nederlandse school te gaan.
  • Je tussen de 12 en 18 jaar oud bent.

Voor vragen neemt u contact op met het Hoofdvaart College via info@hoofdvaartcollege.nl

Teamleider van ISK is dhr. R. de Mortier, r.demortier@hoofdvaartcollege.nl

Pin It on Pinterest

Share This