Mobiliteit en Transport

Hou je ervan aan brommers te sleutelen? Of zit je het liefst onder de motorkap van een auto? Dan is Mobiliteit en Transport (M&T) echt iets voor jou!

Wat is het?

De opleiding Mobiliteit en Transport geeft je een brede technische ondergrond. Je maakt op een praktische manier kennis met basisvaardigheden uit de mobiliteit- en transportsector.

Bij Mobiliteit en Transport ben je vooral actief bezig. Je krijgt veel praktijklessen, je gaat op bezoek bij bedrijven en instellingen, je volgt gastlessen en je gaat op stage. Mobiliteit en Transport is een opleiding binnen het vakcollege Techniek. De andere is Produceren, Installeren en Energie (PIE).

Door de doorlopende leerlijn, kun je na het halen van je vmbo-diploma gemakkelijk doorstromen naar het mbo.

Wat leer je?

Wiskunde en natuur-/scheikunde zijn binnen de sector Techniek van het vmbo belangrijke examenvakken. Daarnaast krijg je algemeen vormende vakken zoals Nederlands, Engels, maatschappijleer, kunstvakken, lichamelijke opvoeding. Bijna de helft van de lestijd wordt besteed aan het beroepsgericht vak Techniek (theorie en praktijk).

Ook leer je praktische vaardigheden als: samenwerken, planmatig te werk gaan, tekeningen lezen, ruimtelijk inzicht ontwikkelen en leren van je fouten.

Wat kan je worden?

R

Garagemonteur

R

eerste monteur

R

Vrachtwagenchauffeur

R

medewerker bedrijfsauto's

R

logistiek medewerker schiphol

Klik snel naar onze leerwerelden en laat je inspireren!

Vakcollege Techniek

Vind je techniek leuk en werk je graag met je handen? Dan is het Vakcollege Techniek wel wat voor jou.

Pin It on Pinterest

Share This