VMBO Basis-Kader

Leerjaar 1 en 2 (de onderbouw) zijn algemeen vormend, in leerjaar 3 en 4 kiest de leerling voor een specifieke beroepsrichting. Op het Hoofdvaart College bieden wij de volgende profielen aan: Economie & Ondernemen, Zorg & Welzijn, Produceren, Installeren & Energie (PIE) en Mobiliteit & Transport..

Wat leer je?

De basisberoepsgerichte leerweg duurt vier jaar. De opleiding is praktisch gericht. Na afronding van deze leerweg kan de leerling naar niveau 2 van het middelbaar beroepsonderwijs (mbo).

De kaderberoepsgerichte leerweg duurt vier jaar. De opleiding is meer theoretisch dan de basisberoepsgerichte leerweg. Na afronding van deze leerweg kan de leerling naar niveau 3 van het mbo. Bij sommige vervolgopleiding

Welke examenprofielen kan je kiezen?

Produceren, Instaleren en Energie

Klopt het dat wat jouw ogen zien, je handen kunnen maken? Of knutsel je het liefst aan computers? Dan is Produceren, Installeren en Energie (PIE) echt iets voor jou!

Mobiliteit en Transport

Hou je ervan aan brommers te sleutelen? Of zit je het liefst onder de motorkap van een auto? Dan is Mobiliteit en Transport (M&T) echt iets voor jou!

Economie en Ondernemen

Economie en Ondernemen is een brede, praktijkgerichte opleiding. Als je hiervoor kiest, vind je het leuk om dienstverlenend en commercieel te denken en te handelen.

Zorg en Welzijn

Binnen het profiel Zorg en Welzijn word je voorbereid op een beroep in de zorgsector. Wie voor Zorg en Welzijn kiest, is sociaal, behulpzaam en gaat graag met mensen om.

Wat kan je worden?

Handel & commercie

R

Winkelverkoper

R

Administratief medewerker

R

(Styling) Designer

R

Receptionist

Facility & Zorg

R

Verpleegkundige ouderenzorg (bejaardentehuis)

R

Verpleegkundige helpende zorg (ziekenhuis)

R

Nanny kinderzorg (kinderopvang)

R

Facilitair medewerker (diverse bedrijven)

Sport en Veiligheid

R

uniform-beroepen politie/douane

R

verkeersregelaar (evenment)

R

Sportleraar

R

beveiliger

Horeca & Toerisme

R

Ober

R

Gastheer/vrouw (hotel, camping)

R

Reisleider(-ster), Sterward/stewardess

VMBO Basis-Kader

Ben je graag praktisch bezig en is kunst echt jouw ding? Schrijf je dan in voor de Kunststroom.

Pin It on Pinterest

Share This