Zorg en Welzijn

Binnen Zorg en Welzijn word je voorbereid op een beroep in de dienstverlening. Wie voor Zorg en Welzijn kiest, is sociaal, behulpzaam en gaat graag met mensen om.

Wat is het?

Bij het beroepsgerichte vak wordt lesgegeven in theorie- en praktijklokalen. Er is een keuken, een restaurant en diverse praktijkmogelijkheden die te maken hebben met de beroepen die bij het profiel Zorg en Welzijn horen. Iedere periode wordt er aan diverse werkvelden gewerkt, zoals bijvoorbeeld werken in een kinderdagverblijf of een sportcentrum. De praktijkgerichte opdrachten sluiten hierbij aan, zoals het verlenen van EHBO, het bedenken van activiteiten van een kinderdagverblijf of het koken van een maaltijd. Naast deze werkplekken zijn er ook lokalen waar gewerkt wordt aan ICT opdrachten en theorie. Zorg en Welzijn heeft ook een stage.

Wat leer je?

Biologie en Maatschappijleer zijn binnen het profiel Zorg en Welzijn belangrijke examenvakken. Daarnaast krijg je algemeen vormende vakken zoals Nederlands, Engels, kunstvakken, lichamelijke opvoeding. Bijna de helft van de lestijd wordt besteed aan het beroepsgerichte vak Verzorging (theorie en praktijk).

Wat kan je worden?

R

Leid(st)er in een kinderdagverblijf

R

Sociaal werker

R

Ziekenverzorger

R

doktersassistent(e)

R

Beveiliger

R

Kapper/ Kapster

R

Schoonheidsspecialist(e)

R

begeleider sportactiviteiten

R

een beroep in de horeca

Klik snel naar onze leerwerelden en laat je inspireren!

Pin It on Pinterest

Share This