Produceren, Installeren en Energie

Klopt het dat wat jouw ogen zien, je handen kunnen maken? Of knutsel je het liefst aan computers? Dan is Produceren, Installeren en Energie (PIE) echt iets voor jou!

De opleiding Produceren, Instaleren en energie

Wat is het?

De opleiding Produceren, Installeren en Energie bevordert de kwaliteit van het elektrotechnisch, installatietechnisch en metaaltechnisch onderwijs.

Bij Produceren, Installeren en Energie ben je vooral actief bezig. Je krijgt veel praktijklessen, je gaat op bezoek bij bedrijven en instellingen, je volgt gastlessen en je gaat op stage. Produceren, Installeren en Energie is een opleiding binnen het Vakcollege Techniek. De andere is Mobiliteit en Transport (M&T).

Door de doorlopende leerlijn, kun je na het halen van je vmbo-diploma gemakkelijk doorstromen naar het mbo.

Wat leer je?

Wiskunde en natuur-/scheikunde zijn binnen de sector Techniek van het vmbo belangrijke examenvakken. Daarnaast krijg je algemeen vormende vakken zoals Nederlands, Engels, maatschappijleer, kunstvakken, lichamelijke opvoeding. Bijna de helft van de lestijd wordt besteed aan het beroepsgericht vak Techniek (theorie en praktijk).

Ook leer je praktische vaardigheden als: samenwerken, planmatig te werk gaan, tekeningen lezen, ruimtelijk inzicht ontwikkelen en leren van je fouten.

Wat kan je worden?

R

lasser

R

instrumentmaker

R

ICT'er

R

3D-printer en tekenaar

R

loodgieter

Klik snel naar onze leerwerelden en laat je inspireren!

Wat kan je worden?

R

installateur

R

storingsmonteur

R

elektromonteur

R

medewerker zonne- en windenergie

Klik snel naar onze leerwerelden en laat je inspireren!

Vakcollege Techniek

Vind je techniek leuk en werk je graag met je handen? Dan is het Vakcollege Techniek wel wat voor jou.

Pin It on Pinterest

Share This