Topsport Talentschool

Het Hoofdvaart College heeft sinds een aantal jaren samen met het Haarlemmermeer Lyceum (www.haarlemmermeerlyceum.nl) het predicaat Topsport Talentschool. De Topsport Talentscholen horen bij de Landelijke Organisatie Onderwijs Topsport, een organisatie die nauw samenwerkt met NOC*NSF en die tot doel heeft talentvolle sporters de kans te geven studie en sport te combineren.

Wat is een Topsport Talentschool eigenlijk?

Op een Topsport Talentschool krijg je de kans om een schooldiploma te halen op het voor jou, hoogst haalbare niveau. Maar je krijgt vooral ook ruimschoots de gelegenheid om op de gewenste momenten te trainen en aan wedstrijden en toernooien deel te nemen

Een Topsport Talentschool is een school met een speciale licentie, uitgegeven door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Hiermee heeft het Hoofdvaart College toestemming om jonge en talentvolle sporters extra faciliteiten aan te bieden om een diploma te halen naast alle trainingsarbeid.

 

Onderwijs op maat

Afhankelijk van het niveau van de topsporter en zijn of haar persoonlijke omstandigheden, mag een Topsport Talentschool onderwijs ‘op maat’ bieden.

Voorbeelden van mogelijke faciliteiten zijn:

  • Begeleiding door Topsport Talentbegeleider
  • Aanpassen van lesrooster
  • (gedeeltelijke) ontheffing voor een vak om die tijd voor studie of training te gebruiken
  • Gespreid examen
  • Verschuiven van toetsen
  • Extra begeleiding (bij zwakke vakken of na afwezigheid)
  • Eigen studieruimte in Topsport Talentlokaal
  • Huiswerk van tevoren of later maken in overleg

Eigen inzet

Belangrijk in de begeleiding is ook dat de Topsport Talentleerlingen zelf de school- en sportzaken goed op orde houden en initiatief nemen tot overleg indien er iets besproken en/of geregeld moet worden. Je motivatie en inzet voor school moeten dus ook in orde zijn!

Samenwerking

Om optimaal te kunnen presteren op school en in je sport is het belangrijk dat wij goed samenwerken. Naast het contact met de Topsport Talentleerling zal er regelmatig contact zijn met ouders/verzorgers, mentor, docenten, maar ook met de trainer, coach of studiebegeleider van de club of vereniging van de Topsport Talentleerling.

Wanneer ben je Topsport Talentleerling?

Je bent Topsport Talentleerling als je in de talentendatabase van het NOC*NSF staat. De sportbonden kennen de talentstatussen toe en laten de namen van de sporters in de statusdatabase van het NOC*NSF plaatsen. De Topsport Talentscholen gaan dus niet over de toekenning van de talentstatus. Voor vragen over de procedure van statustoekenning moet je bij je sportbond zijn.

Meer informatie?

Voor meer informatie of gerichte vragen kunt u terecht bij mevrouw M. Elias, Topsport Talentbegeleider van het Hoofdvaart College. m.elias@hoofdvaartcollege.nl

Wall Of Fame

Tyronne Ebuehi in definitieve selectie Nigeria voor WK 2018

Voormalig topsport talent leerling Tyronne Ebuehi behoort tot de definitieve selectie van Nigeria voor het WK 2018 in Rusland. Bondscoach Gernot Rohr heeft de rechtsachter van ADO Den Haag opgenomen in zijn 23-koppige selectie.

Ebuehi wordt in de selectie van de Super Eagles vergezeld door onder meer John Obi Mikel, Ahmed Musa, Victor Moses en voormalig ADO Den Haag-speler Kenneth Omeruo. De Nigeriaanse selectie gaat zich binnenkort voorbereiden op het WK, waar het in de poulefase gaat spelen tegen Kroatië, IJsland en Argentinië.

Er staan tot dusver drie interlands achter de naam van Ebuehi, die in de laatste weken van het seizoen gehinderd werd door liesklachten.

Daarnaast is de transfer van Tyronne Ebuehi naar Benfica is afgerond. De verdediger die afgelopen seizoenen voor ADO Den Haag uitkwam was transfervrij. Wel ontvangt ADO Den Haag een opleidingsvergoeding van 240.000 euro. Portugese media melden dat Benfica de kersverse aanwinst eerst een jaar aan een Nederlandse club wil verhuren.

Benfica maakte het nieuws via Twitter bekend. Daarin is Ebuehi te zien in kleding van de Portugese topclub en spreekt hij de fans toe in het Portugees. In januari was er al sprake van een overgang, maar die ketste af omdat beide clubs er niet uitkwamen.

Danny Kroes pakt in eigen land podiumplaats voor volgepakte tribunes:

‘Een prachtig gevoel!’

Oud leerling en autocoureur Danny Kroes heeft op tweede pinksterdag een klinkende prestatie geleverd tijdens de Jumbo Racedagen driven by Max Verstappen. Op het circuit van Zandvoort stuurde de achttienjarige rookie uit Vijfhuizen zijn Seat Cupra naar de derde plaats. Het was zijn eerste podiumplaats in de prestigieuze toerwagenklasse.

“Dit is gewoon top. Ik het dit niet verwacht”, zei een dolblije Danny tegenover RaceXpress.nl na afloop van de races op het duinencircuit. “Voor vandaag was dit het maximale wat we konden bereiken. Na een mooi gevecht met de nummer vier ben ik heel blij met de derde plaats. Ik heb er wel behoorlijk voor moeten vechten, met veel duw- en trekwerk tussen Atilla Tassi en ik.”

Een dag eerder was hij met zijn achtste plaats ook al in de punten geëindigd. Samen met zijn derde plaats van maandag, staat hij nu op een knappe achtste plaats in het rijdersklassement met een totaal van twintig punten. Daarmee is de door World Stream gesteunde coureur van PSCR Sport de tweede Nederlander in het kampioenschap na Jaap van Lagen, die zesde staat. “Voor mij is het dit jaar vooral leren, leren, leren en nog wat podiumplaatsen proberen te pakken. Dan is het wel heel mooi dat me dat al tijdens het tweede raceweekend is gelukt.”

Dat hij zijn eerste podiumplaats in de TCR Europe uitgerekend voor eigen publiek pakte, maakte zijn prestatie alleen maar mooier vond de beloftevolle Noord-Hollander. Maar liefst 110.000 fans bezochten het Pinksterweekend van de Jumbo Racedagen: “Er waren superveel mensen. Heel erg mooi om daar voor te rijden. Iedereen juichte en klapte voor de Nederlanders. Een prachtig gevoel. Dat ik dan ook nog eens het podium mocht delen met Jaap van Lagen (tweede achter winnaar Josh Files, red.), maakte het extra bijzonder. Jaap is niet zomaar een coureur natuurlijk.”

Myron van Brederode pakt met AZ Onder 15 landstitel.

Myron van Brederode uit klas 3Zb is zaterdag 22 mei met AZ onder 15  zaterdag landskampioen geworden. De ploeg van trainer Robert Franssen won thuis overtuigend met 3-1 van Vitesse en zette concurrent Ajax op een onoverbrugbare achterstand. Dinsdag krijgt de ploeg na het duel met Feyenoord de schaal uitgereikt.

Pin It on Pinterest

Share This