Vakcollege techniek

Vanaf het schooljaar 2014-15 is het Hoofdvaart College gestart met het Vakcollege Techniek. Dit is een arbeidsmarktgerichte opleidingsroute in het vmbo én het mbo, waarbij intensief wordt samengewerkt met regionale werkgevers. De opleiding kenmerkt zich door leren in de praktijk vanaf jaar 1, zodat praktisch ingestelde leerlingen gemotiveerd een vak kunnen leren.

Het Vakcollege Techniek is dé opleiding voor jongeren die graag de handen uit de mouwen steken en weten dat ze ‘iets met techniek’ willen doen. Er zijn door het hele land Vakcolleges waar leerlingen de Vakroute Techniek kunnen volgen.

wat leer je?

Vakcollege Techniek is een opleiding waarbij leerlingen vooral zelf actief bezig zijn. Al vanaf het eerste jaar krijgen leerlingen 12 praktijklesuren, gaan ze op bezoek bij bedrijven en instellingen en krijgen ze gastlessen van mensen die veel weten over een bepaald beroep. Ook doen de leerlingen ervaring op bij verschillende stagebedrijven. Een opleiding voor doeners dus!

Op het Hoofdvaart College worden onze leerlingen geholpen om een bewuste keuze te maken voor een eindexamenprofiel. Dat doen we door onze leerlingen kennis te laten maken met zes ‘werelden van beroep’. Laat je inspireren op www.leerwerelden.nl.

Wat kan je worden?

R

Hout- en meubelmaker

R

Elektricien / installateur

R

Monteur voertuigen

R

Logistiek medewerker

Welke eindexamenprofielen kan je kiezen?

Produceren, Instaleren en Energie

Klopt het dat wat jouw ogen zien, je handen kunnen maken? Of knutsel je het liefst aan computers? Dan is Produceren, Installeren en Energie (PIE) echt iets voor jou!

Mobiliteit en Transport

Hou je ervan aan brommers te sleutelen? Of zit je het liefst onder de motorkap van een auto? Dan is Mobiliteit en Transport (M&T) echt iets voor jou!

 

Economie en Ondernemen

Economie en Ondernemen is een brede, praktijkgerichte opleiding. Als je hiervoor kiest, vind je het leuk om dienstverlenend en commercieel te denken en te handelen.

Zorg en Welzijn

Binnen het profiel Zorg en Welzijn word je voorbereid op een beroep in de zorgsector. Wie voor Zorg en Welzijn kiest, is sociaal, behulpzaam en gaat graag met mensen om.

Vakcollege techniek

Vind je techniek leuk en werk je graag met je handen? Dan is het Vakcollege Techniek wel wat voor jou.

Pin It on Pinterest

Share This